Sestavni deli vodnih postelj

Na shemi vidite naslednje sestavne dele vodne postelje Aquarem:

Jedra

Jedra vam ponujamo v dveh različicah.

Atlantik Blue

 • Vodna jedra visoke kvalitete in modre barve, debelina folije je 550 mikronov, šivi varjeni na notranji strani jeder – zagotavljajo daljšo življenjsko dobo.
 • Na voljo različna dušenja jeder – 0%, 50%, 70%, 95%, 100% in 100%+. Slednja stopnja dušenja z dodatno podporo telesu.
 •  Zaradi toplotne vezave plasti dušenja je struktura dušenja zaščitena.
 • Varnostni bazen ojačan na ključnih delih.
 • Komfortna toplotna pregrada med jedroma.
 • V celoti TÜV in GS certificirano v Nemčiji.
Vodna postelja Aquarem atlantic blue

Pacific Premium

 • Vodna jedra najvišje kvalitete in temno modre barve, debelina folije je 600 mikronov, šivi varjeni na notranji strani jeder – zagotavljajo daljšo življenjsko dobo.
 • Na voljo različna dušenja jeder glede na število toplotno spetih silikoniziranih plasti. Število plasti: 0-6 oziroma 400 do 2400 g/m².
 • Zaradi toplotne vezave plasti dušenja je struktura dušenja zaščitena. Možnost dodatne zaščite s karbonsko mrežo – priporočeno za osebe težje od 110 kg.
 • Posebna tehnika varjenja robov jeder in vogalov zagotavlja obstojnost in dolgo življenjsko dobo.
 • Varnostni bazen ojačan na ključnih delih.
 • Komfortna toplotna pregrada med jedroma.
 • V celoti TÜV in GS certificirano v Nemčiji ter izdelano v skladu s standardom Öko-Tex 100.
Vodna postelja Aquarem Pacific premium

Penasti okvirji

Penasti okvirji so narejeni iz posebne pene in nameščeni okoli celotnega sistema postelje. Prožnost okvirja po višini zagotavlja maksimalno udobje tako pri ležanju kot pri sedenju na robu postelje, hkrati pa togost okvirja ohranja obliko ležišča ter zagotavlja dolgo življenjsko dobo vodne postelje Aquarem.

Standardni okvir

V sredini ima dodatno leseno letev za preprečevanje deformacije pene, ki bi se utegnile pojaviti po daljšem času uporabe.

Visko okvir

Je nadstandardni okvir. Zgornji rob je narejen iz mehke viskozne pene debeline 5 cm. Zagotavlja kar največje udobje pri leganju in vstajanju iz postelje, prav tako je udobnejše tudi sedenje.

okvir1
okvir2

Ogrevalni sistemi

Naše vodne postelje Aquarem lahko ogrevate glede na vaše želje in potrebe. V ponudbi imamo preizkušene, varčne in zmogljive ogrevalne sisteme. Ponujajo popolno kombinacijo najsodobnejše tehnologije, odličnega udobja in enostavnost uporabe.

Karbon Analog

 • temperaturno območje 25 – 35 stopinj C
 • 8000 voltov prenapetostne zaščite
 • neznatno magnetno sevanje
 • enostavna uporaba
 • brezčasna oblika
 • primeren za vse tipe vodnih postelj
 • nizka poraba energije
 • 240 W
 • 5 let garancije
Ogrevalni sistemi Karbon analog

Karbon Digital

 • temperaturno območje 25 – 35 stopinj C
 • nastavljiva temperatura v koraku po 0,1 stopinjo C
 • posebna Porsche oblika
 • ura z budilko
 • primeren za vse tipe vodnih postelj
 • nizka poraba energije
 • 240 W
 • 5 let garancije
Ogrevalni sistemi Karbon digital

Toplotna pregrada

Pri dvojedrnih sistemih se med obema jedroma uporabi toplotna pregrada. Le-ta omogoča nemoteno spanje na enem jedru ob premikanju osebe na drugem, prav tako pa obema spečima omogoča nastavitev temperature svojega jedra neodvisno od temperature sosednjega. Ker pa se pregrade na površini ne občuti, je enako udobno tudi spanje oziroma ležanje čez obe jedri.

vodna-postelja-aquarem-toplotna-pregrada

Varnostni bazen

Varnostni bazen (»safetyliner«) služi kor varnostni ukrep v primeru malo verjetne poškodbe vodnega jedra, torej prepreči izlitje vode v primeru predrtja. Narejen je iz enake folije kot jedra in se natančno prilega penastemu podpornemu okvirju.

vodna-postelja-aquarem-varnostni-bazen

Prevleka

Prevleka je sestavljena iz spodnjega in zgornjega dela, na katerem ležimo. Oba sta s pomočjo zadrg združena v celoto. Spodnji del prevleke je narejen iz umetnega usnja z namenom lažjega vzdrževanja in daljše obstojnosti postelje. Za vodne postelje od širine 160 cm naprej je zgornji del prevleke zaradi lažjega pranja v pralnem stroju razdeljen z osrednjo zadrgo. Prevleko je možno naročiti v enem kosu brez deljive zadrge.

Prevleke so na voljo v več modelih in narejene posebej za vašo vodno posteljo. Imajo antialergijske in antibakterijske lastnosti in so izdelane iz hitrosušečih materialov. Vse prevleke so pralne v pralnem stroju na temperaturi do 60° C, primerne za sušenje v sušilnem stroju in opremljene s kalibriranimi zadrgami, tako da lahko kadarkoli zamenjate dodatne zgornje dele prevlek, ki jih je možno kupiti v spodnjih modelih.

Bombažna prevleka Klasik

 

Dvojno prešita Bombažna prevleka Klasik je ena izmed najbolj priljubljenih prevlek “Made in Germany” in se že vrsto let uporablja na številnih vodnih posteljah.

Hitrosušeča tkanina nudi vašemu telesu toploto pozimi in daje občutek hlada poleti. Vaša koža zaradi gostega polnila in kakovostnega prešitja občuti prijetno mehko in tako pozitivno vpliva na udobje ležanja v vodni postelji Aquarem.

Bombažna prevleka klasik

Prevleka Lyocell Soft

 

Prevleka Lyocell Soft, izdelana iz obnovljivih naravnih vlaken viskoze in kapoka, ponuja udobje spanja na najvišji ravni.

Kvalitetna viskoza ustreza koži kot svila, telesni temperaturi pa se prilagodi glede na razmere. Vključitev kapoka naredi prevleko še posebej lahko, elastično in trpežno; učinkovito preprečuje gnezdenje bakterij, zagotavlja optimalen prenos vlage in prijetno spalno okolje.

Liocelična vlakna so pridobljena iz celuloze v okolju prijaznem postopku in predelana v mikrofino, kakovostno in še posebej mehko vlakno. Ker gre za naravni material, je za Lycoell vlakna značilna posebej visoka zračnost, velika absorpcija vodne pare in zaradi rastlinskih vlaken omogoča prijetne spalne lastnosti. Vse to so razlogi, da je prevleka Lyocell Soft prava izbira za alergike in ljudi z občutljivo kožo.

Prevleka Lyocell Soft

Prevleka Silverline Comfort

 

Prevleka Silverline Comfort prestavlja pojem za prijetno svežino in antibakterijski učinek ter mehak in udoben občutek spanja: v prihodnosti boste zaradi srebrnih ionov spali brez bakterij in neprijetnih telesnih vonjav. Zaradi svojega antibakterijskega učinka se ti materiali uporabljajo tudi v medicini ali športu.

Prevleka SIlverline Comfort ponuja tudi odlične lastnosti regulacije toplote in vlage, zaradi svojega gostega polnila in kakovostnega prešitja pa daje občutek izjemne mehkobe. Izdelana je s silikonsko tehnologijo, kar zagotavlja izjemno prožnost vašega vodnega ležišča, vaše telo pa je zaščiteno pred elektromagnetnim valovanjem

Prevleka Silverline Comfort

Prevleka Microtencel Eco Premium

 

Prevleka Microtencel Eco Premium ponuja edinstveno kombinacijo lastnosti naravnih in umetnih vlaken. Material TENCEL ™ je namreč nežen kot svila, močan kot poliester, hladen kot lan, topel kot volna in vpija vlago kot bombaž.

TENCEL ™ vlakna so pridobljena iz trajnostno gojenega lesa v zaprtem proizvodnem postopku, v katerem se topilo rekuperira in ponovno uporabi z majhnim ekološkim vplivom. Edinstvene fizikalne lastnosti naravnega materiala zagotavljajo učinkovito regulacijo vlage v prevleki, blažijo stres in motnje spanja, blagodejno vplivajo na vnetja in delujejo koži prijazno.

Prevleka Microtencel Eco Premium

Podstavki

Večinoma uporabljamo samostoječi sistem vodne postelje, kar v praksi pomeni podstavek, ki nosi celoten posteljni sistem. Prednost takega sistema je lažje vzdrževanje, čiščenje ter postiljanje vodne postelje.

Kot v kompletu POWER NAP, se lahko tudi vi odločite za izvedbo vodne postelje brez podstavka. Zaradi višine od tal, ki brez podstavka znaša le dobrih 20 cm, boste pri vstajanju potrebovali nekoliko več spretnosti. Možna pa je tudi vgradnja vodne postelje v obstoječi okvir.

Iveral

Klasični podstavek iz obogatenih ivernih plošč. Izbirate lahko med različnimi imitacijami lesa ter barvnimi odtenki.

vodna-postelja-aquarem-iveral

Masiva

Oblikovan podobno kot podstavek iveral. Razlika je v uporabljenih materialih, saj je pri tem podstavku okvir v celoti narejen iz masivnega lesa. V osnovni ponudbi so sledeče vrste lesa::

 • bukev
 • smreka
 • hrast

Podstavek je dobavljiv tudi v drugih vrstah lesa po predhodnem dogovoru.

Vodna-postelja-masiva

Masiva s predali

Ta podstavek je v celoti izdelan iz smrekovega lesa. V primerjavi z ostalimi ga odlikuje funkcionalnost, saj je prostor pod ležiščem bolje izkoriščen.

vodna-postelja-masiva-predali

Kovina (nogice),
Lebdeči podstavek

Ta izvedba podstavka s svojo obliko in postavitvijo nogic daje občutek lebdenja postelje. Nogice so na voljo v sledečih barvah: črna, bela, rdeča, modra. Z doplačilom so nogice na voljo tudi v Inox izvedbi ali v izbrani barvi.

podstavek4

Podstavek Futura

Med postavki v naši ponudbi predstavlja podstavek Futura vrh, predvsem s svojo oblikovno dovršenostjo in inovativnim izgledom. Enako kot Lebdeči podstavek, je tudi Futura na voljo v štirih standardnih barvah, ter z doplačilom v »inox« in drugih barvnih izvedbah.

podstavek5