Moja vodna postelja pušča, kaj pa zdaj?

Dandanes zelo dobro vemo, kako neprijetna izkušnja zna biti, če nam vodna postelja pušča vodo. Povsem normalno je, da se v tem primeru v varnostnem bazenu, ki je prav temu namenjen, voda v primeru izpusta zadrži.  Do primera predrtja vinilnega vodnega jedra lahko pride zaradi ostrega predmeta ali same umazanije, ki pritiska na jedro. Visoki pritisk lahko povzroči razpoke na materialu, iz katerega nato pride do uhajanja vode iz jedra. Da bi to preprečili, bi morali čim bolj skrbeti za vinil, saj lahko le tako podaljšate življenjsko dobo brez zapletov svoji vodni postelji Aquarem.

Kako lahko najdem mesto, kjer pušča?

Na vodni postelji boste verjetno vlažno podlago oziroma bo prevleka na postelji vidno mokra. V tem primeru je zelo velika verjetnost, da vaša vodna postelja pušča. V večini primerov se začne z majhno razpoko na vinilu. Torej ne gre za to, da vsa voda iz vaše postelje steče ven. Ker je vodna postelja vedno prekrita z varnostno folijo, le ta ujame večino vode. Ker voda vedno išče najlažjo pot in najnižjo točko, lahko dodatno oteži iskanje mesto puščanja. Pri popravilu vam priporočamo, da nikoli ne odstranjujete vode iz jedra, razen v primeru, če pušča varnostni bazen in voda uhaja na tla.

Postopek, kako ugotoviti mesto predrtja in uhajanja vode:

 1. Najprej izvlecite napajanje grelnih naprav iz vtičnice, saj vodna postelja ne sme biti pod napetostjo.
 2. Nato odstranite posteljnino in prevleko s postelje.
 3. Zdaj položite brisače povsod med vodno sredico in rob pene v vodni postelji. Brisače vpijajo vodo in vam ni treba iskati puščanja v varnostnem bazenu, napolnjenem z vodo.
 4. Posteljo dovolj osvetlite in vzemite suho krpo.
 5. Zdaj postopoma preverite vodno jedro del po del. Začnite tam, kjer ste prvič opazili puščanje oziroma začnite v vogalu.
 6. Pokleknite pred vodno posteljo in vogal nekoliko potisnite nazaj. Tisto mesto popivnajte s krpo tako, da je povsem suho.
 7. V kolikor pride do uhajanja, bo voda nekje prikapljala in boste jasno videli mesto poškodbe.
 8. Največkrat pride do puščanja na vogalih ali pri ventilih, nikoli pa pod posteljo. Zaradi pritiska ali teže vode tukaj ne more priti do izlitja.
 9. Na ta način je treba preveriti celotno vodno jedro, saj boste le tako našli mesto uhajanja.

Kako popravim vodno posteljo?

Tako. Našli smo mesto uhajanja in kako postopati dalje? Območje, kjer uhaja voda dobro posušite. Navadno je luknjica zelo majhna v velikosti glavice bucike. Prednost tega je, da lahko vodno jedro enostavno popravite s kompletom za popravilo vodne postelje Aquarem.

Če želite odpraviti uhajanje, naredite naslednje:

 1. Mesto, kjer uhaja voda, podprite z brisačo, oblikovano v kroglo. Če ni mogoče, poskusite zgubati vinil tako, da bo preloženo v vaši roki. Tako voda ne more uiti, saj je stekla v spodnji del jedra.
 2. Zdaj izrežite okrogel obliž in nanj nanesite lepilo. Obliž trdno pritisnite na mesto uhajanja in ga nekaj minut tesno držite skupaj. Za pomoč lahko uporabite tudi vijačno sponko ali objemko.
 3. Po 10. urah lahko znova jedro postavite na svoje mesto.
 4. Brisače zamenjajte še 2-3 krat, dokler niso več vlažne.
 5. Nato lahko nazaj vklopite napajanje grelnih naprav v vtičnico in vaša vodna jedra so popravljena! V kolikor pride do uhajanja na mestu polnjenja oziroma pri ventilu, je popravilo veliko težje in zahteva strokovno popravilo. V veliko primerih pa so popravila in krpanje ventilov bolj začasna rešitev in je v tem primeru dobro razmisliti o nakupu novega vodnega jedra. S tem boste prihranili veliko dodatnih nevšečnosti.

Imate dodatna vprašanja o popravilu vodne postelje?

Upamo, da smo vam v tem članku dali dovolj informacij o tem, kako najbolje odkriti mesto uhajanja vode in kako vodno posteljo popraviti. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, nas lahko kadarkoli kontaktirate na naše kontakte. Naši strokovnjaki za vodne postelje vam bodo z veseljem pomagali po telefonu ali pa se oglasili na vašem domu.