Praktični nasveti za vzdrževanje vodne postelje

Kupili ste vodno posteljo, vendar ne veste, kako skrbeti zanjo. V tem blogu bomo razpravljali o nekaterih najboljših načinih vzdrževanja vodne postelje. Z ustreznim vzdrževanjem bo imela vaša vodna postelja daljšo življenjsko dobo in ne bo imela neprijetnih vonjav. Verjamemo, da vam bomo v tem prispevku zagotovili dovolj informacij o vzdrževanju vodne postelje; v kolikor pa se pojavijo še kakšna dodatna vprašanja, pa se lahko vedno obrnete na našo svetovalno službo in servis.

Vzdržujte notranjost vodnih jeder

Vode v jedrih ne menjujemo, ampak jo kvečjemu dodajamo ali odvzemamo. Najpomembneje je, da voda v jedrih skozi vsa leta ostaja čista. Ta namreč prihaja iz pipe. Čeprav imamo čisto vodo, bo v vodi vedno prisotno mikrobiološko življenje. Ker se voda v jedrih ne menjuje, se ustvarja možnost za razvoj bakterij in plesni. To kopičenje bakterij lahko ustvarja neprijeten vonj. Da do tega ne bi prišlo, se vodi v jedrih doda regenerator. Ta zagotavlja, da je vinilni material dobro negovan in preprečuje nabiranje plesni in bakterij. Priporočamo, da se regenerator dodaja v vodno jedro vsaj enkrat do dvakrat letno. V kolikor pa bi radi več izvedeli, kako se zamenja voda v jedrih, pa si lahko preberete v enem od naših blogov.

Kot smo že zgoraj omenili, vode v jedrih ni potrebno menjati. To se naredi zgolj takrat, ko želite vašo posteljo preseliti v kakšen drug prostor oziroma mesto. Če se slučajno po dodanem regeneratorju še vedno pojavijo neprijetne vonjave, vsekakor priporočamo, da vodo popolnoma zamenjate. Najboljši način za zamenjavo vode je uporaba črpalke za vodno posteljo. Pred dodajanjem sveže vode vodno jedro dobro sperite.

Vzdržujte zunanjost vodnih jeder

Tudi za zunanjo stran vodnih jeder je potrebno poskrbeti in jo vzdrževati. Če želite ohraniti čisto in svežo zunanjost vinilnih jeder, priporočamo, da jih očistite s čistilom za vinilne površine. To čistilo zagotavlja, da se spet ustvari svež vonj, vinil pa ostane prožen, s čimer postelji podaljšate življenjsko dobo. Priporočamo, da to čistilo mesečno vtirate z mehko krpo na zgornji del jeder.

 

Tudi prevleka potrebuje osvežitev

Okrog vodnih jeder in zaščitnega bazena je prevleka, ki zagotavlja zaščito in optimalno udobje pri spanju. Prevleka zagotavlja optimalno temperaturo in tudi absorbira telesno vlago in znoj. Prevleko lahko preprosto očistite s krpo in večina ponudbe prevlek Aquarem je primerna za pralni stroj s pranjem do 60 stopinj in sušilni stroj. Vedno pa prej priporočamo, da natančno preberete navodila oziroma se pozanimate pri naših svetovalcih.

Vsekakor vam priporočamo kupiti komplet za vzdrževanje v kombinaciji s kompletom za popravilo vodne postelje. Na naši spletni trgovini https://trgovina.aquarem.si/ boste našli različne izdelke za vzdrževanje čiste in dobro vzdrževane vodne postelje. Vedno rečemo: bolje je preprečiti kot zdraviti!

 

Več informacij o vzdrževanju?

Upamo, da smo vam v tem članku dali dovolj informacij o vzdrževanju vodne postelje Aquarem. Če imate še kakršnakoli vprašanja, se obrnite na naše strokovnjake za izdelke, ki vam bodo z veseljem pomagali.